Az Adatkezelő weboldala sütiket (cookie-kat) használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében.

A cookie (magyarul „süti”) egy olyan kisméretű adatcsomag, amit az internetes szolgáltatások a böngészőben tárolnak el. A hatékony és modern felhasználói élményt nyújtó online szolgáltatás működéséhez elengedhetetlen technológia, amelyet manapság minden böngésző támogat.

Alapműködést biztosító sütik
Ezen sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát, és látogatóink azonosítása nélkül gyűjtenek információt a használatáról.

Statisztikai célú sütik
A weboldal fejlesztésének, valamint a felhasználók számára biztosított élmények javításának céljával az Adatkezelő olyan sütiket is használ, melyek lehetővé teszik számára, hogy információt gyűjtsön azzal kapcsolatban, hogyan használják látogatói a weboldalt.

Célzó- és hirdetési sütik
Ezeknek a sütiknek az a célja, hogy még inkább a látogatót érdeklő vagy a számára releváns hirdetések jelenjenek meg a weboldalon. Ezek a sütik nem tudják az Érintettet személy szerint beazonosítani, olyan információkat gyűjtenek, mint pl. hogy melyik oldalt nézte meg a látogató, a felhasználó a weboldal mely részére kattintott, hány oldalt keresett fel, mindezt az ő érdeklődésére számot tartó tartalmak megismerése érdekében.

Az alábbi süti beállításokat alkalmazhatja:

Részletek a Cookie-k kezeléséről...

Ezt a felületet a láblécben található "Cookie beállítások" hivatkozásra kattintva a későbbiekben is elérheti, a beállításait így a későbbiekben megváltoztathatja.

Alapműködést biztosító sütik
Ezen sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát, és látogatóink azonosítása nélkül gyűjtenek információt a használatáról. Ide tartozik például a sütikezelés elfogadásának státusza, bejelentkezési módok és adatok megjegyzése, weboldal értesítési üzenetek státusza és a csökkentett funkcionalitású Google Analytics kód.

Statisztikai célú sütik
A weboldal fejlesztésének, valamint a felhasználók számára biztosított élmények javításának céljával az Adatkezelő olyan sütiket is használ, melyek lehetővé teszik számára, hogy információt gyűjtsön azzal kapcsolatban, hogyan használják látogatói a weboldalt Ezek a sütik nem tudják az Érintettet személy szerint beazonosítani, olyan információkat gyűjtenek, mint pl. hogy melyik oldalt nézte meg a látogató, a felhasználó a weboldal mely részére kattintott, hány oldalt keresett fel, milyen hosszú volt az egyes munkamenetek megtekintési ideje, melyek voltak az esetleges hibaüzenetek.
Ilyen teljesítményt biztosító sütik a Google Analytics sütijei is. A Google Analytics sütikkel kapcsolatos további tudnivalók érdekében itt olvashat: Ugrás a weboldalra.

Célzó- és hirdetési sütik
Ezeknek a sütiknek az a célja, hogy még inkább a látogatót érdeklő vagy a számára releváns hirdetések jelenjenek meg a weboldalon. Ezek a sütik nem tudják az Érintettet személy szerint beazonosítani, olyan információkat gyűjtenek, mint pl. hogy melyik oldalt nézte meg a látogató, a felhasználó a weboldal mely részére kattintott, hány oldalt keresett fel, mindezt az ő érdeklődésére számot tartó tartalmak megismerése érdekében. Amennyiben a látogató ehhez előzetesen hozzájárult, a weboldal használat nyomon követése során összegyűjtött információkat együttesen használhatja fel az Adatkezelő az Érintett személyes adataival, annak érdekében, hogy az Adatkezelő a marketing kommunikációját még jobban az Érintett igényeihez igazíthassa és az ő számára minél inkább személyre szabott ajánlatokra hívhassa fel a figyelmét.
A weboldalon az alábbi szolgáltatók hirdetési sütijeit használja az Adatkezelő:
Google Adwords
A szolgáltatással kapcsolatos részletes tájékoztató a következő linken keresztül érhető el: Ugrás a weboldalra.
Facebook
A szolgáltatással kapcsolatos részletes tájékoztató a következő linken érhető el:
Ugrás a weboldalra.

ISO 22000 ÉBIR, FMS

ISO 22000 Élelmiszerbiztonsági irányítási rendszer (ÉBIR) / Food safety management systems (FMS)

Szabvány célja

Az ISO 22000 szabvány fogalmazza meg az Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer (ÉBIR) kialakításához szükséges követelményeket, részletesen tartalmazza, magában foglalja a HACCP lépéseit, az ISO 9001 Minőségirányítási Rendszer követelményeit, továbbá meghatározza azokat a feltételeket, amelyek az élelmiszerek biztonságos előállításához elengedhetetlenek.
Az ISO 22000-es szabványban megfogalmazott követelmények az élelmiszerlánc minden résztvevője számára útmutatást adnak, aki hatékony Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszert akar kialakítani és működtetni.
Ebből következően az ISO 22000 szabvány követelményeinek megfelelő rendszert az élelmiszerlánc valamennyi résztvevője alkalmazhatja. Legyen szó akár mezőgazdasági termelőkről, takarmány-előállítókról, élelmiszergyártókról, - kereskedőkről, vendéglátó ipari egységekről, közétkeztetőkről, vagy akár csomagolóanyagot vagy élelmiszer-ipari gépeket gyártó szervezetekről.

 

Szabvány alkalmazásának előnyei

Igazolja vevői, a társadalom, a hatóságok felé, hogy cége eszközként alkalmazza a szabvány követelmé-nyeit a:

  • biztonságos élelmiszer előállításához,
  • igazolja a képességet a biztonságos élelmiszer előállítására,
  • igazolja, hogy cége elkötelezett az élelmiszerbiztonság érdekében,
  • cége megfelel a hazai és nemzetközi normáknak,
  • erősíti cége piaci megítélését, (különös tekintettel a továbbértékesítéssel foglalkozó multinacionális cégek számára)
  • egységesíti a HACCP rendszer és az ISO 9001 szabvány követelményeit.
  • jól integrálható más rendszerekbe

 

Szabvány elemei

Alkalmazási terület

  1. Rendelkező hivatkozások
  2. Szakkifejezések és meghatározásuk
  3. Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer
  4. A vezetőség felelősségi köre
  5. Gazdálkodás az erőforrásokkal
  6. A biztonságos termékek megtervezése és előállítása
  7. Az élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer

érvényesítése (validálása), igazolása (verifikálása) és fejlesztése

 

Rendszer kiépítés során alkalmazott alapelv:

  • FMEA és más kockázatkezelési eszközök.
  • Interaktív kommunikáció
  • Rendszer irányítás
  • Előfeltételi programok
  • HACCP elvek

Vissza az előző oldalra