Profiso Minőségügyi és Mérnöki Iroda Bt. - ISO Kaposvár, ISO Somogy megye, ISO 9001, ISO 14001, CEN/TS 16555, BS OHSAS 18001, MSZ 28001, ISO/IEC 27001, ISO 22000, IFS/BRC, HACCP, GlobalGap, GMP+ FSA, FSC, ISO 50001, ISO 3834, EN 15085, EN 1090, CE, ISO/TS 16949, ISO 22716, IRIS
 
 
Profiso Minőségügyi és Mérnöki Iroda Bt. - ISO Kaposvár, ISO Somogy megye, ISO 9001, ISO 14001, CEN/TS 16555, BS OHSAS 18001, MSZ 28001, ISO/IEC 27001, ISO 22000, IFS/BRC, HACCP, GlobalGap, GMP+ FSA, FSC, ISO 50001, ISO 3834, EN 15085, EN 1090, CE, ISO/TS 16949, ISO 22716
 
Minden szervezet számára
Gépipar, hegesztés
Közigazgatás
Élelmiszeripar, mezőgazdaság
Erdőgazdálkodás
Kozmetikai ipar
Nagyvállalat
Innováció
Termékbiztonság
Járműipar
 
 

HACCP: Élelmiszerbiztonsági rendszer

Szabvány célja

HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) nemzetközileg elfogadott módszer arra, hogy a lehetséges veszélyeket azonosítsuk, értékeljük, kezeljük a biztonságos élelmiszerek forgalmazása érdekében, valamint rendszer arra, hogy meghatározza, egyes tevékenységeket ki, hol, hogyan és mikor végezze a fogyasztók egészségvédelme és biztonsága érdekében.

A kritikus pontokon végzett ellenőrzésekkel a HACCP veszélyek nagy valószínűséggel elháríthatóak.

Szabvány alkalmazásának előnyei

A HACCP működtetése kötelező jellegű 2004. májusától mind az élelmiszer előállítással és forgalmazással foglalkozó, mind pedig a vendéglátás és közétkeztetés területén működő cégek számára:

- élelmiszergyártók,
- élelmiszeripari logisztikai vállalkozások,
- élelmiszert forgalmazó kis- nagykereskedők,
- büfék,
- éttermek,
- vendéglátó és közétkeztető vállalkozások.

Szabvány elemei

1, A veszélyek megállapítása, gyakorisága.
2, A kritikus szabályozási (ellenőrzési) pontok (CCP) meghatározása.
3, A valós ismeret ismérveinek kidolozása.
4, A felügyeleti eljárások kidolgozása és bevezetése.
5, A helyesbítő intészkedések kidolgozása.
6, Az ellenőrzési eljárások kidolgozása.
7, Dokumentáció kidolgozása.

A HACCP háromféle ellenőrzési eljárást különböztet meg:
1, egészségügyi követelmények ellenőrzése,
2, átvételi mnősítések,
3, belső vállalati ellenőrzés.

 
 


Cégünkről - Referenciák - Elérhetőségek - E-mail - Főoldal

Profiso ISO - Kaposvár - Főoldal